Vitez

Planinarska “Žuta noć”

Održana 1. Planinarska “Žuta noć”
Lifestyle / Flash | 13. 02. 2023. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva ''Vitez'' održana je 1. planinarska ''Žuta noć''.

Sinoć, u prepunoj dvorani restorana ''PAN'' u Vitezu, u sklopu Žute noći, upriličena je kratka svečanost i odlična planianarska zabava.

Naime, na početku ove zabave koju je vodila Dragana Sivonjić, govorilo se o društvu i zašto je “Žuta noć” zapravo Žuta.

''Naravno, radi se o zaštitnoj boji našeg grada, a naše planinarsko društvo je tu boju uzelo kao svoj zaštitni znak. Žute majice koje nosimo, prepoznatljive su kako u našem gradu, županiji, tako i van granica BiH. Dragan Radeljić je pročitao kratki referat o početku planinarstva i planinarenja u Vitezu te povijesti planinarskog društva u zadnjih gotovo 70 godina. Na kraju svečanog dijela uručena su i posebna priznanja našim članovima koji su utemeljili Planinarsko društvo Vitez a koje je, na Skupštini 2021. godine, promijenilo ime u Hrvatsko planinarsko društvo Vitez'', navode iz HPD Vitez.

Foto: HPD Vitez / Planinarska žuta noć

Predsjednik HPD Vitez Vitomir Grebenar i tajnica g Ana Eldić, uručili su posebna priznanja Posebna priznanja dodijeljana su, posthumno, prvom i doživotnom predsjedniku HPD Vitez Ivi Bagari kao i Dubravki Zvonar-Majdandžić, a nagrađeni su najvrjednije planinarke i planinari, sa najdužim planinarskim stažom.

''Oni koji su zapravo 'rodili' ovo vrijednu i uzornu planinarsku udrugu. Među nagrađenima su se više nego opravdano našli - Anđa i Anto Bošnjak, Ivanka i Jozo Grebenar, Vlado Taraba, Ivan Ivišić, Kata i Dragan Radeljić, Veseljko Filipović I Zdravko Žuljević.  Molimo se za zdravlje i sreću kako bi se ponovo okupili na drugoj planinarskoj “Žutoj noći” koja je planirana za početak 2024. godine'', navode iz Orgnizacijskog odbora “1. Planinarske “Žute noći”.

Kopirati
Drag cursor here to close