Vole isti spol

Pingvinski "homoseksualni" par prebačen iz Berlina u Hamburg

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2016. u 18:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva primjerka kraljevskih pingvina, oba mužjaka, prebačena su iz berlinskog zoološkog vrta u zoološki vrt u Hamburgu, nakon što je ustanovljeno da nemaju sklonosti prema suprotnom spolu i da se ne žele razmnožavati.

"Koliko smo mogli zaključiti, i jedan i drugi su homoseksualni, nikad se nisu parili sa ženkama, a kad se radi o dvorenju najradije su jedan s drugim", kazala je glasnogovornica berlinskog zoološkog vrta Christiane Reiss.

Kraljevski pingvini druga su najveća vrsta pingvina nakon carskih pingvina, a politika berlinskih zoologa je njihovo održivo razmnožavanje, pa su zato pingvine Olija i Stana zbog njihove disfunkcionalnosti ustupili kolegama u Hamburgu.

Tamo su oni dobili nova imena, ali mogu bez problema zadržati svoj spolni identitet, te se sada aklimatiziraju na novu okolinu.

"Jednog sada zovemo Kalle, a drugog Grobi", kazao je skrbnik pingvina u hamburškom zoološkom vrtu Dave Nelde.

U Hamburgu za razliku od Berlina kad je riječ o životinjama imaju drugu filozofiju i prepuštaju im da budu ono što jesu, a imaju i nastambu za homoseksualne pingvine u kojoj su i istospolni starosjedioci - Juan i Carlos.

Čini se da je publikacija priča o njemačkim gay pingvinima jedan od načina u borbi za prava istospolnih osoba u Njemačkoj. Ta zemlja za razliku od nekih drugih europskih država još ne priznaje istospolne brakove i vodi vrlo restriktivnu politiku prema mogućnosti da takvi parovi usvoje djecu.

Prije 7 godina tako je svijet obašla priča o dva pingvinska gay mužjaka u zoološkom vrtu u gradu Bremerhaven, nakon što su oni spremno prihvatili oplođeno jaje heteroseksualnog para pingvina, te zajedno skrbili da se iz njega izleže mladunče.

Kopirati
Drag cursor here to close