Nesvjesno ih radimo

Pet groznih, toksičnih trendova u vezama

Lifestyle / Flash | 28. 04. 2016. u 17:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veza - kad uđemo u nju, očekujemo samo najbolje, što je naravno sasvim nerealno očekivanje, ali definitivno ne očekujemo ono najgore. Prekid, prevara i svađe su uobičajeno grozne stvari u vezi, ali ima i onih nešto suptilnijih, onih koje su stvarno toksične, pogotovo ako ih ne primjećujemo:

Praćenje rezultata

Događa se i najboljima, sasvim nesvjesno - ti pamtiš što je on sve napravio, on pamti sve tvoje, a kad na red dođe svađa, jedno drugome zamjerate stvari koje su se dogodile davno prije. Tko je napravio više ovoga, tko ne radi dovoljno onoga, sve su to stvari koje polako, ali sigurno truju vašu vezu.

Pasivna agresija

Iako prividno nema svađe, pasivna agresija je vrlo toksična za vašu vezu, čak i toksičnija od pravog okršaja. Umjesto da kažeš dečku što te muči, pasivno-agresivno insinuiraš i samo čekaš svađu - to je oblik psihičkog nasilja koje može uništiti i najbolje veze.

Okrivljavanje partnera za vlastite emocije

Ako si loše volje, primjećivati ćeš puno stvari koje inače ne bi, a tako će ti sigurno zapeti za oko i neke stvari koje inače ne bi primijetila kod partnera. Ovo može biti toksično ako kreneš kriviti partnera za nešto što uopće nije njegova krivica, nego je isključivo povezano s tvojim psihičkim stanjem.

Pretjerana ljubomora

Neki ljudi na ljubomoru gledaju kao na dokaz ljubavi, pa često pretjeruju s njom i ne daju partneru disati. Ovo je toksično jer šalje poruku da ne vjeruješ partneru, što će ti on s vremenom sve više zamjerati.

Kupovanje oprosta

Praksa koju imaju mnogi parovi - ako se posvađaju, poklonom rješavaju situaciju. Poklon može biti šlag na torti isprike, ali on ne rješava problem zbog kojeg je svađa nastala.

Kopirati
Drag cursor here to close