Savjeti stručnjaka..

Perilica rublja vam se trese tijekom centrifuge? Napravite ovo

Perilicu rublja koristimo gotovo svakodnevno, no ponekad se možemo suočiti s problemom u kojem se trese tijekom centrifuge.
Lifestyle / Flash | 07. 03. 2024. u 14:50 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim što je neugodan za uši, ovaj problem može oštetiti perilicu i pod. Ako vam se ovaj problem stalno ponavlja te ne znate što učiniti, otkrivamo par koraka koje možete poduzeti kako bi riješili ovu iritantnu situaciju. 

1. Prilagodite opterećenje 

Ako vam je perilica rublja pretrpana ili je u njoj premalo odjeće, može se početi tresti tijekom centrifuge. Da bi izbjegli ovaj problem, slijedite upute proizvođača te je punite onoliko koliko zaista može stati u nju. Ignoriranjem pravila proizvođača riskirate kvarove te smanjujete vijek vaše perilice. 

2. Postavite stabilizatore

Ako primijetite da se perilica trese čak i ako ste prilagodili opterećenje, razmislite o postavljanju stabilizatora ispod uređaja. Oni će vam sigurno pomoći kod problema s vibracijama i smanjenju trešnje. Osim što će uz njih vaša perilica trajati duže, nećete morati slušati neugodne zvukove. 

3. Postavite uređaj na ravnu površinu 

Ako perilica nije postavljena na ravnu površinu, veće su šanse da će se tresti tijekom centrifuge. Uvijek se pobrinite da kod postavljanja, uređaj postavite na ravnu površinu jer jedino tako možete biti sigurni da će sve teći bez problema. 

4. Provjerite stanje perilice 

Perilicu kao is ve ostale uređaje trebate redovno održavati i čistiti kako bi dobro radili. Ako primijetite da vaš uređaj ne radi dobro kao prije i pri tome se trese više nego obično, provjerite stanje amortizera i opruga. Moguće je da se perilica trese zbog dotrajalih dijelova koje je potrebno zamijeniti. 

Zaključak

Ako ste imali perilicu koja se tesla tijekom centrifuge, sigurno ste bili frustrirani i niste znali što učiniti. No, uz pravi pristup te pridržavanje pravila proizvođača, možete pozitivno utjecati na zdravlje i dugovječnost vašeg uređaja. 

Kopirati
Drag cursor here to close