isti, ali ni nalik

Paris Jackson teško uvijeđena zbog ismijavanja njezina oca

Lifestyle / Flash | 12. 01. 2017. u 19:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U TV komediji „Elizabeth, Michael & Marlon“ lik pop legende Michaela Jacksona (†50) igra britanski glumac Joseph Fiennes.

Kako je Fiennes europski bijelac, a pokojni Jacko tipični Afroamerikanac, već su se pojavile žestoke kritike ovakvog castinga.

Posebice jer se radi o humoru, a kćerka glazbene ikone, Paris Jacksons (18), kaže kako ne može vjerovati da su učinili takvo nešto.

„Elizabeth, Michael & Marlon“ je komedija iz serijala „Urban Myths“, a emitira se na britanskome Sky Artu.

Priča je, naravno, prilagođena britanskom pristupu humoru: Nakon napada u New Yorku 11. rujna, Michael Jackson skupa s Marlonom Brandom (Brian Cox) i Elizabeth Taylor (Stockard Channing) poduzima mjere za bijeg.

"Ovo me vrijeđa u najvećoj mogućoj mjeri, a vjerujem da ima i mnogo drugih ljudi koji isto osjećaju. Ovo mi izaziva užasnu mučninu", kazala je Paris Jackson.

Ona kaže kako je bijesna jer je očita namjera autora filma bila uvredljiva.

"To se odnosi na moga oca, ali i na moju kumu zaštitnicu Liz", kaže mlada Paris.

Komentari na Twitteru idu od onih koji se u potpunosti slažu sa stavovima Jacksonove kćeri, do onih koji kažu kako su se slatko nasmijali gledajući trailer za film.

Uostalom, britanski humor koji se pojavljuje u „Urban Myths“ nije za svakoga. Nekad ranije su slične 'muke' s takvim pristupom slavnim osobama imali autori "Monty Pythona".

A što se tiče 'sličnosti' između glumca Josepha Fiennesa i Machaela Jacksona, čitava stvar bi se mogla ilustrirati starim vicom o paru novih konja koje vlasnik nikako nije mogao razlikovati, sve dok vještome oku sa strane nakon duge potrage za različitostima nije postalo jasno kako je bijeli konj ipak desetak centimetara niži od crnoga.

Kopirati
Drag cursor here to close