Veza s Bogom

Papa upozorava posustale katolike na ''duhovno pustošenje''

Lifestyle / Flash | 11. 10. 2012. u 16:42 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Benedikt XVI pozvao je u četvrtak posustale i ravnodušne rimokatolike da se vrate Crkvi i zaustave napredovanje "duhovnog pustošenja".

Papa je ovaj poziv uputio na misi pred desecima tisuća ljudi na Trgu sv. Petra povodom 50. godišnjice otvaranja Drugog vatikanskog sabora, jednog od ključnih događaja u 2000 godina dugoj povijesti Katoličke crkve.

"Posljednjih desetljeća događa se duhovno pustošenje. Vidimo to svuda oko nas. Praznina se širi", rekao je Sveti otac, otvarajući "Godinu vjere" koja se obilježava u cijelom svijetu, prenio je Reuters.

Misi su nazočile stotine rimokatoličkih biskupa i predstavnika drugih kršćanskih crkava, kao što je kanterburški nadbiskup Rowan Williams.

Biskupi su se okupili u Rimu na sinodi u Vatikanu koja ima za cilj donijeti strategiju kako posustale katolike vratiti vjeri.

Vatikan je ove napore nazvao "novom evangelizacijom" razvijenog svijeta i pozvao katolike, posebno one koji su napustili Crkvu, da se duboko preispitaju i ponovo ožive veze s Bogom.

Lokalne katoličke župe diljem svijeta održat će događaje poput biblijskih studija, posebnih misa, služenja u događajima u zajednici i grupnih rasprava o sakramentima.

Papa je pozvao katolike da iskoriste ove mogućnosti kako bi otkrili "želju za Bogom, krajnji smisao života".

Kopirati
Drag cursor here to close