Vruće ljeto

Papa Franjo zatvorenicima poslao sladolede

U priopćenju papina Ureda za dobrotvorne akcije stoji da su sladoledi poslani u dva zatvora
Lifestyle / Flash | 08. 09. 2021. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom jednog od najtoplijih ljeta u talijanskoj povijesti papa Franjo je zatvorenicima dvaju rimskih zatvora poslao 15.000 sladoleda, objavio je u utorak Vatikan, prenosi Hina.

U priopćenju papina Ureda za dobrotvorne akcije stoji da su sladoledi poslani u dva zatvora, Reginu Coeli na rijeci Tiber u središtu grada i u moderni zatvor Rebibbia koji se nalazi u rimskome predgrađu.

U njegovo ime onamo ih je dostavio jedan od najmlađih papinih kardinala, 57-godišnji Poljak Konrad Krajewski, zadužen za pomoć siromašnima.

Reuters podsjeća da je Krajewski od 2013. po Franjinu nalogu organizirao postavljanje punktova za liječničku pomoć i održavanje higijene za beskućnike nedaleko od Vatikana.

Ured za dobrotvorne akcije je objavio i da je Vatikan tijekom ljeta stanovništvu Madagaskara poslao aparat za kompjutoriziranu tomografiju vrijedan 600.000 dolara, kao i 2,37 milijuna dolara pomoći za obnovu medicinskih ustanova u trima neimenovanim afričkim državama.

U cijeloj su Italiji temperature ovo ljeto bile neuobičajeno visoke. Na Siciliji je u kolovozu izmjereno čak 49 Celzijevih stupnjeva. Vjeruje se da je riječ o najvišoj ikada dosad evidentiranoj temperaturi u Europi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close