Akcija spašavanja

Pao medo u bunar

Lifestyle / Flash | 15. 06. 2015. u 16:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani sela Macunkoy u turskom gradu Beypazari kod Ankare uz pomoć ljestvi spasili su medvjeda koji je upao u duboki bunar, javlja agencija Anadolija.

Zalutali medo je upao u bunar u vinogradima u spomenutom selu, a mještani su jutros bili zaprepašteni kada su čuli buku i vidjeli medu u bunaru.

Kako i dolikuje, najprisebnijim se pokazao starješina sela, koji je iscrpljenom medvjedu u bunar bacio hranu, a nakon što se medvjed nahranio, spustio mu je ljestve.

U početku se činilo da medo nije shvatio način na koji mu seljaci žele pomoći, ali ponovo je starješina bio taj koji je shvatio da je okupljena masa ljudi i galama razlog zašto medo ne izlazi i svima naredio da se udalje od bunara. To se pokazalo ispravnom odlukom, jer je medvjed sa lakoćom uz ljestve izašao iz bunara, a zatim je pobjegao u obližnju šumu.

Vlasnica vinograda Havva Acikgoz je za AA kazala da je medvjedovo zavijanje prvi čuo njen unuk i da ne znaju koliko je vremena medo proveo zarobljen u bunaru. Dodala je da su u prvi mah mislili da je riječ o lisici, ali da su ubrzo shvatili da se radi o medvjedu i u pomoć pozvali starješinu.

Kopirati
Drag cursor here to close