''Slana jezera''

Panonska jezera u Tuzli u ovoj sezoni posjetilo 200.000 posjetitelja

Lifestyle / Flash | 02. 08. 2016. u 10:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka sezone do početka kolovoza kompleks Panonskih jezera u Tuzli posjetilo je oko 200.000 posjetitelja.

Kako je rekao direktor JP Panonika Tuzla Maid Porobić, od početka sezone prodana je 173.731 ulaznica svih kategorija, a ako se uzmu u obzir sezonske i mjesečne karte, ''slana jezera“ je posjetilo oko 200.000 ljudi.

Ocijenio je da to predstavlja 50 posto plana rada Panonike, jer su posjete manje od planiranih, a kako ističe, faktor koji je doprinio tome je nestabilno ljeto sa do sada samo 20 sunčanih dana sa temperaturom iznad 30 stupnjeva.

''Nadamo se da ćemo u kolovozu ispuniti predviđeni plan, ukoliko nas vrijeme posluži, iako su prognoze da će vrijeme i u kolovozu biti promjenljivo'', kaže Porobić.

Smatra da je glavni dio sezone u predstojećim danima, jer do 15. kolovoza uglavnom se poveća broj posjetitelja iz inostranstva, a i građani Tuzle i okoline se u tom razdoblju vraćaju s odmora iz drugih destinacija.

U nedjelju 31. srpnja, dostignut je ovogodišnji rekord u prodaji ulaznica, taj dan kompleks panonskih jezera je posjetilo 16.000 posjetitelja.

Tuzlanska jezera vikendom posjećuju gosti koji su iznajmili smještaj u Tuzli, a najčešći su gosti iz susjednih država, iz Hrvatske iz Osijeka i Slavonskog Broda, iz Srbije iz Valjeva te iz susjednih gradova.

Po riječima direktora Porobića 50 posto posjetitelja kompleksu Panonskih jezera u Tuzli dolazi izvan područja Tuzlanske županije.

U cilju omogućavanja lakšeg boravka na jezerima uvedene su pogodnosti za posjetitelje, tako da od proteklog tjedna e ulaznica od 16.00 sati košta dvije KM, za umirovljenike jedna KM, a za djecu do sedam godina ulaz je besplatan.

Sezona na ''turističkom biseru'' Tuzlanske županije trajat će do 15.ili 20. rujna u zavisnosti od vremenskih prilika.

Kopirati
Drag cursor here to close