Slijedi ga Beyonce

P. Diddy - najbogatiji među slavnima, s godišnjom zaradom od 130 milijuna

Lifestyle / Flash | 13. 06. 2017. u 16:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na samo vrhu godišnje liste najbogatijih celebrityja časopisa "Forbes" ove godine je Sean "Diddy" Combs (47), reper i biznismen koji je zaradio 130 milijuna dolara te se vinuo s prošlogodišnjeg 22. mjesta. Diddy je najviše zaradio na prošlogodišnjoj američkoj turneji, na prodaji dijela svoje marke odjeće "Sean John" za koju je dobio 70 milijuna dolara, a sklopio je i ugovor s jednim brendom votke.

Na drugom mjestu je Beyonce (35) sa 105 milijuna dolara, koja je prošle godine bila na 34. mjestu. Najviše novca zaradila je od prošlogodišnjeg albuma "Lemonade" i svjetske turneje "Formation". Njezin muž Jay Z (47) je na 55. mjestu, piše 100posto.hr.

Slijedi ju britanska književnica J.K. Rowling (51), čije se bogatstvo procjenjuje na 95 milijuna dolara. Prošle godine izašla joj je drama "Harry Potter i ukleto dijete" te film "Fantastične zvijeri". Na četvrtom mjestu je kanadski reper Drake (30), koji je skočio sa 69. mjesta nakon što je udvostručio svoje bogatstvo. Sad je "težak" 94 milijuna dolara, i to zahvaljujući ne samo svojoj glazbi, nego i ugovorima s Nikeom, Spriteom i Appleom.

Najbogatiji sportaš na svijetu je Cristiano Ronaldo (32) s 93 milijuna dolara, koji također ima ugovor s Nikeom i još nekoliko sponzora. Na šestom mjestu je r'n'b pjevač The Weeknd (27), koji je prvi put ušao u top 10 s 92 milijuna dolara. Howard Stern (63), televizijski i radijski voditelj te član žirija talent showova, zaradio je 90 milijuna dolara, a britanski bend Coldplay na čelu s Chrisom Martinom (40) zaradili su 88 milijuna dolara. Većinu su zaradili svjetskom turnejom "Head Full Of Stars", od koje su 10 posto donirali u humanitarne svrhe.

Na devetom mjestu je književnik James Patterson (70) sa zarađenih 87 milijuna dolara, a na desetom je NBA igrač LeBron James (32), koji ima 86 milijuna dolara. Po sezoni zaradi 30 milijuna dolara, a ima i vrijedne sponzorske ugovore. Na posljednjem, 100. mjestu je nogometaš Zlatan Ibrahimović (35), koji je zaradio 32 milijuna dolara.

Najbogatijih stotinu celebrityja zajedno su zaradili 5,15 milijardi dolara bruto u samo godinu dana. Gotovo dvije trećine su Amerikanci, njih oko 20 posto su Europljani, a samo pet posto iz Azije. Tek 16 posto su žene, a niti jedna holivudska glumica nije ušla u top 100. Na listi se nalazi 10 holivudskih glumaca.

Najmlađa na listi je Kylie Jenner, 19-godišnja reality zvijezda koja je prošle godine od obiteljskog showa, sponzorskih ugovora te svoje linije odjeće i kozmetike zaradila 41 milijun dolara i smjestila se na 59. mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close