Divanhana u Beču

Ovo je bio naš najemotivniji koncert

Lifestyle / Flash | 17. 11. 2014. u 16:06 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta Wiener Sevdah dobrotvorne udruge Futurebag - Torba za budućnost iz glavnog grada Austrije, sarajevski bend Divanhana prošle subote je pred bečkom publikom imala premijerni nastup.

Bio je to koncert humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku školske opreme socijalno ugroženim mališanima u BiH.

Kako je priopćeno iz udruge Futurebag, članovi Divanhane su posjetitelje odveli na glazbeno putovanje kroz Balkan, s posebnim naglaskom na bh. tradicionalnu urbanu pjesmu sevdalinku izmamili su ogromnu količinu emocija u publici.

''Energija koja je nastala tijekom koncerta nas je fascinirala. Imali smo dosad puno nastupa i teško ih je uspoređivati, ali smo svi iz benda suglasni da je ovo bio naš najemotivniji koncert dosad. Jako smo sretni što nas je u Beču dočekao, na ovako predivan način, ovoliki broj ljudi'' kazao je Neven Tunjić iz Divanhane.

Predsjednik Futurebaga Kemal Smajić kaže da manifestacijama koje organiziraju žele BiH u Beču predstaviti na najbolji mogući način, ali i da pri tome ostvare i prvobitni cilj udruge, a to je da pomognu što većem broju djece u BiH.

''Iz tog razloga smo posebno ponosni da smo uz pomoć naših sponzora i ovaj put uspjeli da sva ostvarena sredstva usmjerimo izravno u humanitarne svrhe. Na ovaj način je koncert osigurao ukupno 1.100 školskih paketa'' kazao je Smajić.

Kopirati
Drag cursor here to close