Mirisno i ugodno za oko

Ovo cvijeće će vašem domu pružiti prekrasan miris tijekom cijele godine

Svi volimo miris svježeg cvijeća u kući, ali proljeće i ljeto nisu jedina godišnja doba koja nude obilje cvijeća i biljaka – postoji bezbroj opcija koje možete izabrati u hladnijim mjesecima.
Lifestyle / Flash | 24. 05. 2024. u 10:59 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira radi li se o nekoliko grančica u vazi ili cijelom drvetu, Hannah Bryce – čija farma cvijeća Minnow & Wolf u Hampshireu, uzgaja niz biljaka i cvijeća tijekom cijele godine – nudi svoj izbor najboljeg cvijeća, lukovica i grana za prekrasan miris doma tijekom cijele godine, prenosi House And Garden

Proljeće

Zumbuli

Zumbuli u saksiji su obavezni u kasnu zimu i rano proljeće. Jedna od najmirisnijih sorti je Delft Blue sa svojom upečatljivom plavom bojom i jakim mirisom. Hyacinth Fondant čista je ružičasta boja cvijeta jabuke i miriše nevjerojatno slatko. Možete posaditi lukovice sobnog zumbula u kasnu jesen da ih stavite po kući ili ih u proljeće uberite te stavite u vazu.

Tulipani

Flaming Margarita Tulipan... uzgojila sam ih prošle godine na svojoj farmi cvijeća i nisam znala da će tako dobro mirisati. Imaju predivan slatki miris koji mi je oduzeo dah. Kremasto-bijeli do ružičasto crveni tulipani su idealan izbor za ukrasni miris doma koji u vazi mogu trajati danima.

Cvijet jabuke

Cvjetovi jabuke imaju izražen slatki, cvjetni miris. Volim rezati grančice i stavljati ih po kući. Ako imate veliko predsoblje, grane cvjetova jabuke stvarno će ga osvježiti u učiniti ljepšim.

Jorgovan

Neke vrste jorgovana cvjetaju od kasnog proljeća do ranog ljeta te imaju zanosan miris. Jedan od najmirisnijih bijelih jorgovana je Syringa vulgaris 'Madame Lemoine'. Ima nevjerojatno mirisne, dvostruke bijele cvjetove. Moj omiljeni jorgovan je Beauty of Moscow s ružičastim, gotovo bisernim pupoljcima. Njegov miris je nevjerojatno jak i ispunit će vaš dom svježim, proljetnim mirisom.

Ljeto

Slatki grašak

Ništa nije bolje od mirisa slatkog graška koji se širi vašim domom. Volim cijelo ljeto puniti kuću grozdovima ovog divnog cvijeća. Dodajem ih na svoj radni stol, kupaonicu, stolić za kavu, predsoblje i uvijek ih imam u ogromnom vrču na kuhinjskom stolu. Bolji je od bilo kojeg umjetnog sobnog spreja ili mirisnih svijeća. Dobra stvar je da jako brzo rastu te što ih više berete, rast će više i brže.

Ruže

Ništa se ne može poistovjetiti s mirisom predivne engleske ruže. David Austin poznat je po svojim tradicionalnim engleskim sortama mirisnih vrtnih ruža. Potražite The Poet’s Wife za jaki voćni miris ili The Generous Gardener sa jakim mirisom mošusa. Svježe rezane ruže u vašem domu će vas svaki put kad prođete pored njih, opiti mirisom i dobrom energijom. Za dodatan užitak u večernjim satima, dodajte par latica mirisnih ruža u svoju kupku. Obećavamo vam užitak i opuštanje iz snova.

Lavanda

Uzgajam lavandu u svom vrtu i često režem velike količine da se suše iznad kamina. Osušena lavanda odlična je ispod vašeg jastuka ili obješena u ormaru, te poslagana u ladice kako bi vaša odjeća zadržala svježi miris. Dodajte svježe ubranu lavandu u vazu i držite je pored noćnog ormarića kako biste lakše utonuli u san.

Mirisni listovi geranija

Većina pelargonija ima mirisno lišće, ali lišće Attar of Roses s mirisom ruže nevjerojatno je snažno. Ljeti uzgajajte posude vani i unesite ih u kuću kad zahladi. Uz njih će vaš dom nevjerojatno mirisati tijekom zimskih mjeseci.

Jasmin

Jasmin proizvodi mirisne cvjetove od sredine ljeta do rane jeseni. Dobra je penjačica pa je pokušajte uzgajati u svojoj kući i uz prozor. Tako svaki put kada otvorite prozor možete uživati u njegovom mirisu.

Jesen

Nicotiana - cvijet duhana

Miris cvijeta duhana oživi noću. Napunite vazu i stavite je u spavaću sobu za bogat miris poput jasmina dok tonete u san.

Ružmarin

Možete kuhati s ružmarinom kako biste kuću ispunili njegovim zemljanim mirisom, ili dodati grančice u svoju kupku, kako biste ublažili bolove u mišićima i istovremeno namirisali kupaonicu. Također je odličan u posudama na osunčanoj kuhinjskoj prozorskoj dasci, te će ispuniti prostoriju aromatičnim, drvenastim mirisom.

Zima

Mirisni bor

Miris bora svojim drvenastim mirisom podsjeća me na Božić. Upotrijebite ga u komadima ili vijencima za ukrašavanje kuće za Božić.

Eukaliptus

Eukaliptus je snažno, zimzeleno aromatično lišće. Često se koristi u cvjetnim ukrasima i popularan je izbor za Božić. Pokušajte ga staviti u kupaonicu kako biste je ispunili njegovim svježim mirisom dok se kupate.

Narcisi

Moji omiljeni mirisni narcisi su Bridal Crown, Cheerfulness i Tazetta Paperwhite. Svi se mogu uzgajati u saksijama u zatvorenom prostoru i dodati prekrasan dašak elegancije u dom. Njihov prepoznatljivi miris ispunit će prostoriju tijekom cijele zime.

Norveška smreka

Norveška se smreka tradicionalno koristila za božićna drvca još od viktorijanskih vremena. Pokušajte kupiti drvce u saksiji kako bi dulje trajalo te ga posadite u vašem vrtu nakon blagdanske sezone. Miris pravog božićnog drvca često je topao i nevjerojatno ugodan način za unošenje predivnog mirisa u vaš dom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close