Pobuna

Ovisnici se pobunili zbog novih novčanica: 'Od njih nam otpadaju nosevi'

Lifestyle / Flash | 12. 05. 2017. u 16:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncem prošle godine Hindusi, vegetarijanci i vegani oštro su reagirali na vijest da novčanica od 5 funti sadrži životinjsku mast.

No, nisu jedini. Pobunili su se i ovisnici o kokainu tvrdeći kako su im zbog toga što su prilikom konzumiranja koristili novčanicu Winstona Churchilla otpali dijelovi nosa, prenosi Independent. Kako prenose britanski mediji, ovakvo samoozljeđivanje je dobilo i kolokvijalni naziv - getting Winstoned.

''Mislio sam da sam ja jedini ostao bez dijela nosa nakon korištenja novčanice pri konzumiranju kokaina. Ali kad sam to rekao prijatelju, saznao sam da je još mnogo ljudi stradalo na isti način'', rekao je anonimni ovisnik iz Birminghama.

''Svi smo mislili da su nove novčanice od pet funti božji dar svima koji snifaju zato što se savršeno motaju'', požalio se.

Unoseći kokain u tijelo šmrkanjem ovisnici riskiraju hepatitis B i C te HIV. Tome pridonose umnogome i novčanice, pogotovo one likvidnije, prenose 24sata.hr.

Engleska banka od prošlog tjedna staru novčanicu od 5 funti tretira nevrijedećom. Nove su, kažu iz banke, praktičnije, dugotrajnije te otpornije na nečistoću. Kada se prošle godine o novoj novčanici povela rasprava u engleskim institucijama, aktivisti i neke religije su oštro reagirale zato što novi Churchill sadrži supstance životinjske masti.

Za novčanicu od 20 funti, banka pak planira koristiti palmino ulje. Hoće li otpadati glave, ostaje za vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close