proljetna akcija

Ovako to rade u Beču: 17.000 ljudi čisti grad

Lifestyle / Flash | 20. 04. 2016. u 09:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko proljetno čišćenje grada komunalne službe u Beču počele su zajedno sa svojim sugrađanima u ponedjeljak noćnim čišćenjem tračnica na metro liniji U6. Ova akcija službeni je početak dvotjedne aktivnosti zajedničkog pospremanja grada u kojem je proteklih godina sudjelovalo do 17.000 ljudi.

Do 1. svibnja će biti organizirane mnoge zajedničke akcije čišćenja između gradskih poduzeća, organiziranih grupa i pojedinaca s ciljem jačanja svijesti o čistoći i odgovornosti prema gradu.

Iz gradskog odjela za upravljanje otpadom MA48 ističu da se širom grada nalazi 24.000 kanti za otpatke, 210.000 spremnika za korisni otpad kao što su papir, staklo, plastične boce, stari metali i biogeni otpad, 18 deponija i 100 odlagališta za problematične materijale, tako da građani ne mogu tražiti izgovor za nečistoću.

Ova akcija „Wien räumt auf – mach mit!“ (Beč posprema, pridruži se!) održana je deset puta, a u sklopu dosadašnjih akcija skupljeno je 230 tona smeća, u prošlogodišnjoj akciji 27 tona ukupne zapremine od 300 kubnih metara. Komunalci sve sudionike opremaju sa potrebnim radnim materijalom.

Pored ulica, parkova, dvorišta i drugih javnih površina, čistit će se i ispod vode na lokaciji „Novi Dunav“. Ronioci gradskog odjela za vode MA45 će u subotu iz vode izvlačiti otpad, a istovremeno službeno označiti i početak sezonu ronjenja, priopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close