sačuvajte je

Ovako će omiljena kožna torba trajati još godinama

Lifestyle / Flash | 13. 02. 2016. u 20:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i svaka duga ljubavna veza kojoj je potrebna njega s vremena na vrijeme, isti je slučaj i s kožnim torbama. Kako biste pravilno njegovali i održavali svoju omiljenu kožnu torbu, stručnjaci za kožu savjetuju što činiti

Zaštitite torbu

Kako biste na što prirodniji način zaštitili svoju kožnu torbu, iskoristite moć spreja za zaštitu kožnih materijala od mrlja koji se mogu nabaviti u svakoj bolje opremljenoj drogeriji.

Temeljito čišćenje

Ne samo da je nužno održavati higijenu garderobe, već se na isti način trebate pobrinuti za svoju torbu minimalno jednom godišnje. Temeljitim čišćenjem produljujete joj životni vijek. Uklanjanjem nakupina i klica iz torbe kožnom materijalu ćete udahnuti novi život. Većina postolara također može popraviti ili doraditi torbu.

Ručno omekšavanje kože

Naše kožne torbe prilično brzo poprimaju mekan oblik, no proces omekšavanja možete sami ubrzati. Stavite torbu na ravnu površinu i, počevši od dna, počnite rolati torbu prema vrhu. Nakon što ste to učinili, zarolajte je sa svake strane, zatim je izvrnite i ponovno zarolajte. Na taj će način kožni materijal brzinski omekšati.

Oduprite se porivu tretiranja mrlja

Ako torbu nosite svaki dan i gdje god se pojavite, mogućnost da se slučajno zamrlja velika je. Srećom, stručnjaci za kožu znaju kako ukloniti mrlju bez uništavanja kože ili zaustavljanja razvijanja patine pa ukoliko uočite tvrdokorne mrlje odnesite je u kemijsku čistionicu.

Obojite je u crno

Patina vremena vidljivija je na torbama u svjetlijim bojama. Svojoj omiljenoj kožnoj torbi koja već izgleda poprilično iznošeno, možete podariti novi život ako je date na kemijsko bojanje u crnu boju. Torba će opet izgledati kao nova, a samo bojanje košta između 100 i 200 kuna, ovisno o veličine torbe.

Graciozno starenje torbe

Način na koji nosite i koristite svoju torbu dovoljno govori o načinu na koji će stariti, stoga je bitno pravilno tretirati omiljenu torbu.

Kopirati
Drag cursor here to close