Poželjan

Ovaj hrvatski grad četvrti je najbolji u Europi za život u mirovini! Evo koliko vam novca treba mjesečno

Europa je već godinama san mnogih umirovljenika, jer nudi prirodne ljepote, bogatu kulturu, ali i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu. Osim toga, jednako je jednostavno pronaći malo mirno mjesto s pogledom na prirodu ili more, kao i grad pun sadržaja.
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2023. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubrovnik se našao na četvrtom mjestu popisa deset najboljih europskih gradova za život u mirovini, koji je objavila popularna web stranica The Travel, prenosi Jutarnji list.

Na prvom je mjestu ciparski Paphos, a slijede sicilijansko ljetovalište Taormina i irski Kinsale. Dubrovnik je svoju visoku poziciju zaslužio zbog "bogate povijesti, prirodne ljepote i mediteranskog šarma".

Foto: Bljesak.info / Dubrovnik

Mjesečno potrebno 2300 eura

Sa svojim dobro očuvanim srednjovjekovnim gradskim zidinama, popločanim ulicama i zadivljujućim obalnim krajolikom, Dubrovnik ima mnogo mjesta koja vrijedi vidjeti i istražiti.

Umirovljenici mogu uživati u opuštenom stilu života, ukusnoj domaćoj kuhinji i beskrajnim kulturnim iskustvima - poručuju. Prema njihovu izračunu, mjesečno je za život u tom gradu potrebno - za prilike hrvatskih umirovljenika nemalih - 2300 eura.

"Hrvatska ima relativno niske troškove života, dostupnu zdravstvenu skrb i visoku kvalitetu života"

Europa je već godinama san mnogih umirovljenika, jer nudi prirodne ljepote, bogatu kulturu, ali i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu. Osim toga, jednako je jednostavno pronaći malo mirno mjesto s pogledom na prirodu ili more, kao i veliki grad prepun sadržaja. Važni kriteriji u izboru su bili troškovi života, klima i prisutnost iseljeničkih zajednica zemlje iz koje dolaze.

"Hrvatska ima relativno niske troškove života, dostupnu zdravstvenu skrb i visoku kvalitetu života" predstavili su Hrvatsku.

Kopirati
Drag cursor here to close