Štandovi

Otvorena mostarska blagdanska šetnica

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2016. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mostarskom šetalištu, Ulici Nikole Šubića Zrinskog jučer u podne je, po treći put za redom u vrijeme Došašća, otvorena Blagdanska šetnica.

''Na desetak otvorenih štandova koje je, uz svu propisanu dokumentaciju, postavio Grad Mostar, mostarski kreativci su, uz besplatno korištenje štandova, svojim sugrađanima ponudili tople napitke, božićne kolačiće, likere, sokove, džemove, kremice na bazi ljekovitog bilja, razne rukotvorine od pletenine, razne ukrasne predmete, nakit…'', navodi se u priopćenju iz Gradske Uprave koje potpisuje stručna savjetnica za urbani mobilijar i dekoraciju Grada Mostara Marica Raspudić.

Izlagačima i šetačima su sinoć, od 19 do 21 sat, pjevali i svirali mostarski glazbenici Karlo Miličević i Ivo Jurić. Prolaznici su mogli dati i svoj prilog za siromašne i beskućnike.
''Hvala mladim glazbenicima, koji kao ulični svirači nastupaju samoinicijativno i besplatno na Blagdanskoj šetnici već treću godinu'', navodi Raspudić i dodaje kako su događanja jučer samo početak te da školovani ulični svirači svoju misiju nastavljaju svaku večer od 19 do 21 sat.

Za sada su nastupi planirani do 23. prosinca prema slijedećem programu:
15. 12. Ivo i Karlo
16. 12. Veritas
17. 12. Veritas
18. 12. Duo Šarac / Veritas
19. 12. Mirakul / Hrvatska glazba
20. 12. Klapa Studenac / Mirakul
21. 12. Toni Arapović
22. 12. T. S. Romansa
23. 12. Šunje i Karlo/Josip Palameta

''Šetnica je otvorena za sve naše sugrađane, bilo izlagače ili samo šetače'', navodi s eu priopćenju i dodaje kako je namjera organizatora da u narednim danima šetalište Nikole Šubića Zrinjskog ''postane nešto više od ulice; da bude mjesto spontanog ali istinskog susreta ljudi u javnom prostoru grada''.

Kopirati
Drag cursor here to close