"Najbolji izbor za oboje“

Otvoren prvi prostor za dojenje beba u BiH

Lifestyle / Flash | 06. 10. 2015. u 14:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru realizacije kampanje "Najbolji izbor za oboje“, koju provodi Zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojske županije, u povodu obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja svečano je otvoren prostor za dojenje u Predškolskom dispanzeru JU Dom zdravlja Zenica.

''Prostorije za dojenje će omogućiti majci koja je dovela svoje dijete na pregled ili na redovno cijepljenje da u miru i adekvatnim uvjetima nahrani svoje dijete. Dosad nije bilo ovakvih mogućnosti ili su se koristile priručne prostorije, često bez osnovnih uslova za dojenje'', rekao je direktor Zavoda za javno zdravstvo ZDK-a Senad Husejinagić.

Ovakve prostorije su normalna pojava svuda u svijetu, ali su ovo prve prostorije u Bosni i Hercegovini zahvaljujući uspješno realiziranoj kampanji sa značajnim odzivom privrednih subjekata.

Oni su pružili podršku realizaciji projekta ustupanjem prostora za dojenje unutar svojih objekata, i svi su označeni s naljepnicom koja asocira na dojenje, kao i pružanjem adekvatnih prostorija za dojenje na mjestu čestog boravka majki dojilja.

Kopirati
Drag cursor here to close