Ideja Marijana Šarića

Otkriven spomenik duvanjskom gastarbajteru

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2012. u 14:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nazočnosti oko dvije tisuće okupljenih Duvnjaka i turista, u subotu 11.8.2012., otkriven je spomenik duvanjskom gastarbajteru.

Spomenik su svečano otrkili Marijan Šarić, koji je začetnik ideje i glavnik donator, gradonačelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin i najpoznatija Duvanjka Anica Kovač, koja je došla u pratnji svoga muža Roberta, prenosi TGportal.net.

Program svečanosti okrivanja spomenika vodio je poznati voditelj emisije „Lijepo Našom“, Branko Uvodić, koji je najavio i snimanje istoimene emisije u Tomislavgradu.

Svečanost je započela u 16 sati nastupom orkestra limene glazbe Oružanih snaga BiH u pratnji duvanjskih mažoretkinja. Nakon njih, riječ su imali Petar Jakšić, akademski kipar i autor spomenika, Petar Miloš, duvanjski novinar i književnik i gradonačelnik Vukadin.

Miloš je naznačio da ovaj spomenik ne predstavlja samo duvanjskog gastarbajtera nego sve gastarbajtere svijeta svih vremena, Vukadin je približio sami razvitak nastanka spomenika.

Svi su zajedno se zahvalili i odali čast Marijanu Šariću.

Uz nastup dvaju kulturno-umjetničkih društava s ovih krajeva, nastupili su poznati duvanjski bendovi Tibet i Krivi Smjer. Svečanost je uveličao i glavni gost, poznati pjevač, Mate Bulić. Mate se također zahvalio Marijanu i rekao je da će se uvijek odazvati na njegov poziv i da se osjeća ponosnim što imamo jedan ovakav spomenik u duvanjskom kraju.

Uz gusle, gangu, rock glazbu, besplatno pivo i jela s roštilja svečanost je završila iza 18 sati.

Kako su je bilo na svečanosti možete pogledati i u fotogaleriji TGportal.neta.

Kopirati
Drag cursor here to close