Drugovi iz Mistera

Osvanule osmrtnice Rockefelleru u Crnoj Gori: Bolji nisi moga' biti

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2017. u 11:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest da je preminuo poznati bogataš David Rockefeller obišla je svijet, a u podgoričkom Danu osvanule su i osmrtnice.

"Velikom čovjeku, našem poslovnom partneru, posljednji pozdrav", piše u jednoj od osmrtnica, potpisana kao "drugovi iz Mistera" i uglavnom navedenim nadimcima.

U drugoj je kratko napisano: "Bolji nisi moga' biti", a potpisani su izvjesni Đuro Pajović i Vladimir Čobegljić, prenosi Tanjug.

Mnogi su odali počast ovom velikom filantropu, bankaru i jednom od najbogatijih ljudi na svijetu.

Podsjećamo, milijarder filantrop i predsjednički savjetnik David Rockefeller umro je u ponedjeljak od zatajenja srca u 102. godini života, objavio je glasnogovornik obitelji Rockefeller. Rockefeller je umro mirno u snu u svojem domu u Pocantico Hillsu, zaseoku u državi New York, rekao je glasnogovornik Fraser Seitel.

U lipnju bi napunio 102 godine. David Rockefeller bio je bivši predsjednik i glavni direktor banke Chase Manhattan i glava jedne od najpoznatijih i najutjecajnijih američkih obitelji. Bio je sin Johna D. Rockefellera Jr.-a, koji je sagradio newyorški Rockefellerov centar i bio zadnji unuk naftnog magnata Johna D. Rockefellera, osnivača Standard Oila i obiteljske dinastije.

Časopis Forbes procijenio je njegovo bogatstvo na 3,3 milijarde dolara. Seitel je rekao da je za života donirao gotovo dvije milijarde dolara, uključujući Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku i Sveučilištu Rockefeller.

Kopirati
Drag cursor here to close