Dodjela nagrada

Osnovne škole iz Odžaka, Konjica i Posušja najbolje u trećoj sezoni Lino Višebojca

Lifestyle / Flash | 25. 05. 2017. u 13:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjelom nagrada najboljim natjecateljima, te školama koje su najuspješnije organizirale Lino višebojac koji je održan u deset škola diljem Bosne i Hercegovine, završena je treća sezona ovog natjecanja.

Podravka i Sportske novosti su u BiH odlučile novčano nagraditi najbolje škole i najbolje natjecatelje u ovoj sezoni umjesto dosadašnje prakse odlaska na finale u Hrvatsku. Stoga su za tri najbolje ocijenjene škole pokriterijima najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske osigurani novčani iznosi u vrijednosti od po 1.500 KM.

Nakon objedinjenih ocjena stručnog žirija koji je pratio sve događaje, najbolje škole su OŠ„Vladimira Nazora“ Odžak, Druga osnovna škola Konjic, te OŠ „Ivana Mažuranića“ Posušje.

Pobjednici sportskog dijela natjecanja Lino višebojca su učenici iz OŠ Marina Držića Buna - Matea Šimić i Boris Kokorović koji su u osam disciplina (trčanje, skoku u dalj, izvođenje slobodnih udaraca na nogometni/rukometni gol, pogađanje košarkaških obruča, potezanje užeta...) postigli uvjerljivo najbolje rezultate u BiH osvojivši po 170 bodova.

Lino je osigurao posebne poklone za ove talentirane učenike, a poklone će dobiti i učenici koju su napisali najbolje sastavke na temu „Svijet po mom“: Anamarija Marin iz prijedorske škole „Desanka Maksimović“ i Ivan Višić iz OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada. Za sve ostale finaliste su osigurani prigodni pokloni.

Posebnu donaciju u vrijednosti od 1.000 KM dobila je OŠ „Cazin 1“ za izvanredan trud pri organiziranju višebojca unatoč nezavidnoj materijalnoj situaciji u kojoj se škola trenutno nalazi.

Kompanija Podravka BiHuz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te osam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se već treću godinu realizirao u BiH.

Ove godine gradovi domaćini Lino višebojca bile su osnovne škole u:Tomislavgradu, Odžaku, Tuzli, Posušju, Konjicu, Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru.

Projektom Lino višebojac u BiH tijekom ove tri godine obuhvaćeno je više od 25.000 učenika i učenica, zajedno sa nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike.

Kopirati
Drag cursor here to close