Svakodnevna problematika

Osigurati efikasniju podršku osobama sa invaliditetom u BiH

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2016. u 15:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Federalnog ministarstva rada i socijalne politike predvođeno ministrom Veskom Drljačom, posjetilo je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U razgovoru sa direktorom Fonda Ahmetom Baljićem, ministar Drljača je iskazao zadovoljstvo ostvarenom saradnjom i postignutim rezultatima.

Direktor Baljić je iskoristio priliku da iskaže zahvalnost ministru Drljači na podršci radu Fonda i iskazanom visokom stupnju razumijevanja za problematiku rada ove institucije.

Imajući u vidu činjenicu da značajan broj obveznika još uvijek ne poštuje zakonsku obavezu uplate posebnog doprinosa, naglasak je stavljen na razmatranje mogućih pravaca djelovanja da bi se povećala naplativost sredstava po Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Također, razmotrene su mogućnosti poduzimanja aktivnosti u smjeru unapređenja suradnje županijskih i općinskih službi za zapošljavanje te institucija iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite (BIZ-ovi) s Fondom i Ministarstvom.

Razgovarano je i o potrebi zajedničkog zalaganja za provedbu, te izmjene i poboljšanje relevantne zakonske regulative kako bi se osigurala učinkovitija podrška osobama sa invaliditetom.

Ministar Drljača je obišao i radne prostorije Fonda, te se upoznao sa uvjetima rada i radnim procesima u Fondu, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kopirati
Drag cursor here to close