Vremenska prognoza

Oprostite se od toplog vremena, stižu kiša i snijeg

Do kraja tjedna građane očekuju hladna jutra u Bosni s temperaturama od -5 do 0, a u Hercegovini od 2 do 7, najviša dnevna temperatura 8 do 13°C.
Lifestyle / Flash | 08. 03. 2021. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestabilne vremenske prilike i povremene padaline prognoziraju se tijekom ovog tjedna, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je navedeno, u utorak i srijedu, pod utjecajem mediteranskog polja sniženog atmosferskog pritiska, obilniju kišu u Hercegovinu donosi topliji i vlažniji zrak sa juga.

Na planinama, središnje i istočne Bosne, od Bjelašnice preko Treskavice i Zelengore do Maglića na istoku, očekuju se nove snježne padaline.

U periodu od 14. do 23. ožujka stabilnije i sunčanije vrijeme izgledno je na prostoru Hercegovine zapadne i sjeverne Bosne, dok će u središnjoj i istočnoj Bosni i dalje biti nestabilno uz povremenu kišu.

Do kraja tjedna jutra u Bosni hladna s temperaturama od -5 do 0, u Hercegovini od 2 do 7, najviša dnevna temperatura 8 do 13°C.

Od 13. do 23. ožujka temperature će biti u porastu, jutarnje pozitivne širom zemlje, u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini od 6 do 11°C.

Dnevni temperaturni maksimum u Bosni između 13 i 18, u Hercegovini od 15 do 20 °C, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close