Manje smetnje u aktivnostima na otvorenom

Oprez vjetar: Na snazi je žuti meteoalarm

Zbog vjetra koji puše ili se očekuje tijekom dana na snazi je žuti meteoalarm.
Lifestyle / Flash | 16. 03. 2023. u 08:04 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog vjetra koji puše ili se očekuje tijekom dana u Hercegovini, kao i jugoistočnoj, istočnoj, sjevernoj, jugozapadnoj i središnjoj Bosni na snazi je žuti meteoalarm.

Tako se na području banjalučke, fočanske, prijedorske, trebinjske i višegradske regije očekuje mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 11metara u sekundi (40 kilometara na sat).

Istovremeno na području livanjske, mostarske, sarajevske regije očekuju udari vjetra oko 40 kilometara na sat.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće uslijed krhotina koje nosi vjetar", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pretežno oblačno vrijeme prevladava u zapadnim, središnjim i istočnim područjima Bosne. Na jugu i sjeveru zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su Bjelašnica -11, Ivan Sedlo -3, Bihać i Sanski Most -2, Sarajevo -1, Banja Luka 0, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Drvar, Livno i Tuzla 1, Gradačac 3, Zenica 4, Široki Brijeg i Trebinje 5, Mostar i Stolac 7 i Neum 8 stupnjeva Celzija.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva Celzija.

Kopirati
Drag cursor here to close