Narančasti meteoalarm

Opasno vrijeme upalilo meteoalarm: Stiže frontalni poremećaj

Lifestyle / Flash | 05. 08. 2016. u 06:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ekstremno visoke temperatura koja će narasti do 38 stupnjeva za područje cijele BiH je upaljen narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela'', stoji u upozorenju meteroalarma.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano i vruće vrijeme veći dio dana. Krajem dana se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada koji će se, u noći na subotu, sa Krajine proširiti prema istoku Bosne. Padavine se u noći očekuju u većem dijelu Bosne, osim u istočnim područjima. U Krajini je krajem dana moguća i grmljavina.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36°C.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Goražde 14, Bugojno i Sokolac 15, Ivan-sedlo 16, Livno i Srebrenica 17, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 18, Tuzla 19, Banja Luka i Zvornik 20, Bijeljina, Gradačac i Trebinje 21, Doboj 22, Mostar 23 i Neum 24.

Kopirati
Drag cursor here to close