:)

Ono kad ekonomist dobije Nobela za fiziku

Lifestyle / Flash | 06. 10. 2015. u 12:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dovoljno su dva ista imena, ili pogrešan broj telefona i Nobelova nagrada može doći u ruke pogrešnog laureata, kao na primjer Nobelova nagrada za fiziku za koju je bio obaviješten jedan ekonomist. 

U razgovoru za Fondaciju Nobel iz 2005. koji je danas objavljen preko Twittera, dobitnik tog priznanja davne 1989. godine, Amerikanac Norman Remzi ispričao je kako je Nobelov odbor kontaktirao nekog drugog Normana Remzija da mu priopći da je nagrađen. 

"Oni su zaključili da bih ja mogao biti u Washingtonu gdje je bio jedan Norman Remzi. I predsjednik Nobelovog odbora ga je pozvao telefonom", ispričao je Remzi u intervjuu 2005. godine.

Negdje oko 6.00 sati ujutru sin tog Normana Remzija je podigao slušalicu i nije bio spreman odmah probuditi oca.

"Oni su mu rekli, hoćemo mu javiti da je dobio Nobelovu nagradu za fiziku. A mladić je odgovorio:to je jako zanimljivo jer je moj otac ekonomist", ispričao je fizičar Remzi.

Remzi koji je umro 2011. u 97. godini nagrađen je za rad na atomskim satovima. Njegov imenjak, ekonomist ipak nije ostavio dovoljno veliki trag u istraživanju da bi ušao u razmatranje za Nobelovu nagradu, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close