Nevrijeme

Olujni vjetar u Hercegovini: Izdano upozorenje zbog vjetra od 70 kilometara na sat

Lifestyle / Flash | 18. 11. 2016. u 13:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je danas narančasto upozorenje zbog pojačanog vjetra, a na trenutke s olujnim udarima za područje Krajine i Hercegovine.

Vremenski interval za koji se izdaje upozorenje je subota 19. studenog, od 00.00 do 23.59 sati.

Udari vjetra mogli bi iznositi od 60 do 70 kilometara na sat, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jaki udari vjetra

Naime, i Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stupnjeva.

U BiH danas je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tijekom dana, došlo je do postupnog povećanja oblačnosti.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Ivan-sedlo 11, Goražde, Livno i Sokolac 12, Drvar 14, Bihać i Sarajevo 15, Srebrenica i Trebinje 16, Bijeljina, Bugojno, Mostar, Neum, Zenica i Zvornik 17, Jajce i Prijedor 18, Sanski Most i Čapljina 19, Banja Luka, Gradačac i Tuzla 20 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Biometeorološka prognoza za subotu

Tijekom jutra nešto ugodnije, a s odmicanjem dana opća slika će se sutra pogoršati, izraženije u Hercegovini i na zapadu.

Pojačano strujanje toplog zraka, udari juga i padaline loše će djelovati na kronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, problemi sa snom i malaksalost.

Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close