Dojenje je prirodno

Ohrabruje dojilje: Papa Franjo podržava dojenje u javnosti

Lifestyle / Flash | 12. 01. 2015. u 17:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo je službeno odobrio dojenje u Sikstinskoj Kapeli, javlja NBC News, navodeći probleme siromašnih žena diljem svijeta koje ne mogu kupiti hranu djeci.

Dok većina ljudi podrugljivo i s podsmijehom gleda na dojenje u javnosti, papa Franjo je pozdravio ovu potpuno prirodnu praksu majki koje su u Kapeli.

''Majke dajte svojoj djeci mlijeko, čak i sada, jer su djeca gladna. Ne brinite se, slobodno ih dojite'', rekao je Papa, prenosi mic.com.

Ovo nije prvi put da papa Franjo podržava dojenje, u 2013. godini on je prenio svoju podršku ženskom pravu na dojenje u javnosti. Kada je prolazio kroz ljude, papa je rekao jednoj ženi da je njeno uplakano dijete gladno te da ga bez ustručavanja nahrani, piše moja.ba.

Jasno je kako Papi ne smeta praksa dojenja u javnosti, čak je na krštenju u siječnju 2014. godine u Sikstinskoj Kapeli kazao: ''Danas će zbor pjevati, ali najljepši zbor svih zborova su dojenčad koja će praviti buku. Neki će plakati jer im nije ugodno, a neki jer su gladni. Ako su gladni, majke nahranite ih odmah, bez razmišljanja. Jer oni su najvažniji ovdje''.

Tehnički, Papina podrška dojenju u javnosti ga čini liberalnijim nego 'zapadnjačku instituciju' Facebook. Tijekom 2014. godine ova društvena mreža je otklonila slike dojilja, jer su po uvjetima Facebooka takve fotografije uznemirujuće, javlja online magazin moja.ba.

Prema pisanju Telegrapha, Facebook je ranije dopustio slike dojenja dok god su bradavice prekrivene, iako su moderatori otklonili i neke fotografije na kojima su bradavice prekrivene. To je pokrenulo društvenu kampanju #FreeTheNipple (oslobodite bradavice) kako bi se Facebook predomislio i odobrio takve fotografije. Glasnogovornik tvrtke je u konačnici kazao kako će razmotriti tu točku, te će ubuduće bolje ispitati kontekst fotografije, uključujući i fotografije u kojima su grudi u potpunosti vidljive na fotografijama. Iako Facebook još uvijek prekrši svoja pravila.

Kopirati
Drag cursor here to close