Sarajevo

Održana treća večer 36 NIVEA BH Fashion Weeka

Lifestyle / Flash | 05. 04. 2016. u 07:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U predivnom ambijentu Zemaljskog muzeja Sarajevo održana je treča večer 36 NIVEA BH Fashion Weeka Sarajevo. Noć je otvorio “ Deichmann Performance“, priopćeno je.

U modi za proljeće i ljeto 2016. uglavnom prevladavaju svijetli i lagani tonovi te sportski stil kao i dosada. Sve je u bojama. Moderne su blistavo bijela, nude i bež, a isto su tako tražene narančasta, senf žuta, ružičasta ili boja konjaka. Zvijezda sezone je svjetleća kraljevsko plava. Debeli đonovi s brojnim varijacijama protežu se čitavom paletom proljetne i ljetne obuće: kod sandala, papuča, čizmica, cipela s pertlama i bez pertli.

Kod muškaraca vrijedi moto: lagano i prozračno. Mokasinke, čizmice od platna i mekih materijala su modernije no ikad i zbog svoje lakoće su san za noge. U ponudi su lagani modeli od antilopa u bež, sivoj, smeđoj ili plavoj boji.

Aida Vrabac Trnačević, osnivačica brenda DeeDee Sparrow predstavila se svojom proljetno-ljetnom kolekcijom. Kolekciju karakterizira ono što Aidi oduvijek predstavlja nepresušan izvor inspiracije: more.

Nosive haljine, ženstvenost i udobnost su odlike koje se provlače kroz sve DeeDee modele.
Originalnost je definitivno ono što krasi ovu mladu Bh dizajnericu Luciju Vrcić. Zahvaljujući njenim torbicama, uvijek ćete biti u centru pažnje, jer kreativnost, boje i izgled njenih kreacija zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Kvalitetu njenih proizvoda mogu potvrditi i mnogobrojne vlasnice torbica. Njene kreacije su namijenjene onim damama koje se žele osjećati drugačije i posebno, ali i za one koje žele pratiti modu.

Očekuje nas završna noć s početkom u 19:00 sati u Zemaljskom muzeju Sarajevo gdje će svoje kolekcije predstaviti Istok Bratić, Svjetlana-Vuković Ceca, Jelena Shop, Nevena Nikolić,Marijeta Ferri, Marija Perić-Lovely Bags.

Potom u 20:00 sati revija VIP gošće iz Francuske Fadile Pamukčić Zečić i Emine Husedžinović-Ibrahimović.

Kopirati
Drag cursor here to close