Pomoć dječaku

Održan humanitarni koncert 'Pokažimo veliko srce' za Andija Milasa

Lifestyle / Flash | 14. 06. 2016. u 19:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarni koncert pod nazivom "Pokažimo veliko srce" za pomoć oboljelom dječaku Andiju Milasu iz Mostara održan je u utorak navečer u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosča" u Mostaru.

Na koncertu su nastupile mostarske grupe "Sinergija" i "Twist", zatim Ivo Jurić, klapa "Drača", Mostarske mažoretkinje, plesni studio "MoStars", a specijalni gost koncerta bio je Marko Bošnjak. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje malog Andija, a cijena ulaznice iznosila je 5 KM.

Iz organizacije je rečeno kako je koncertu bilo oko 600 posjetitelja.

 

 

Maleni Andi boluje od SY West sindroma, SY Willams sindroma, te stenoze srčane arterije, celijakije i drugih bolesti. Njegova bolest je neizlječiva, dijete je s posebnim potrebama. Mjesečno je dječaku potrebno više od 1000 KM samo za lijekove, što nezaposlena majka od njegove invalidnine ne može kupiti pa se oslanja na pomoć dobrih ljudi.

Dječak Andi Milas u ponedjeljak, 13. lipnja proslavio je svoj deseti rođendan iako su mu liječnici, nakon što su se bolesti javljale jedna za drugom, prognozirali zivot dug svega čestiti godine. Andi nije mogao nazočiti koncertu zbog povišene tjelesne temperature koju je dobio prije koncerta.

Kako je za Fenu kazala Andijeva mama Sanja Milas, Andi je rođen kao zdrava beba čiji je Apgar test imao ocjenu deset, međutim nakon pola godine počeli su se javljati zdravstveni problemi.

Majka Sanja govoreći o zdravlju svoga sina kazala je kako nema drugog izlaza već se obratiti za pomoć dobrim ljudima kako bi svome sinu osigurala lijekove koji su mu potrebni kako bi mogao živjeti.

''Bila bih sretna kada bih mogla raditi i ne tražiti pomoć od ljudi, međutim, sina ne mogu ostaviti samog s djedom, budući da živimo s mojim ocem koji je srčani bolesnik i ne može se na adekvatan način brinuti o Andiju'', kazala je.

Po njezinim riječima, u našoj zemlji nije zakonom regulirano da majke ovakve djece mogu dobiti status njegovateljice, a što bi, kako je kazala, i njoj i Andiju dosta toga olakšalo.

''Primorana sam da ovako tražim pomoć i ovim putem se želim zahvaliti svim dobrim ljudima koji nam pomažu i koji su nam pomagali i ranije te na taj način pružili priliku mom sinu da živi'', kazala je Milas.

Također, Sanja je pozvala sve one koji žele i mogu da dođu i posjete njenog sina, da vide veselog dječaka za kojeg ona ima samo jednu želju, a to je da mu osigura sve potrebne lijekove kako bi mogao unatoč teškom zdravstvenom stanju živjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close