HPD Prenj 1933. Mostar

Održan 10. po redu Mostar Outdoor

Ova godina posebna je po tome što slavimo i obilježavamo 90 godina postojanja i djelovanja HPD Prenja 1933 u Mostaru, istaknuli su iz HPD Prenj 1933 Mostar.
Lifestyle / Flash | 09. 10. 2023. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom vikenda je održan 10. po redu Mostar Outdoor, manifestacija koja predstavlja otvorena vrata Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933 u Mostaru.

Ova godina posebna je po tome što slavimo i obilježavamo 90 godina postojanja i djelovanja HPD Prenja 1933 u Mostaru, istaknuli su iz HPD Prenj 1933 Mostar.

Program je započeo u subotu, predstavljanjem knjige Penjačevi zapisi, autora Stipe Božića, najuspješnijeg hrvatskog alpinista. Stipe je održao iznimnu uvertiru u svoju knjigu, koja se rasprodala u roku. Zanimljivu, emotivnu a prije svega inspirativnu priču koju je Stipe donio u Bogodol, svi prisutni su nagradili dugotrajnim pljeskom.

Jesenjska nedjelja pružila je nevjerojatno lijepe uvjete za planinarenje i prekrasne poglede tijekom cijelog dana, posebno s vrha. Mostar Outdoor ove je godine okupio preko 200 sudionika na planinarskim turama, koje su vodile prema najvišem vrhu Čabulje (Velika Vlajna) i Bandurici.

Važno je spomenuti da je i Planinarski sat za djecu okupio 30-ak najmlađih planinara koji su se družili uz zanimljive igre u prirodi i planinskom okruženju.

Glavni dio manifestacije odvijao se u Bogodolu ispred planinarskog doma "Miljenko Bošnjak", gdje se okupilo više od 300 planinara, izletnika, ljubitelja prirode i onih koji tek razmišljaju o tome. Uz grah, osvježenje i odlično raspoloženje, Mostar Outdoor je uspješno došao do kraja.

"Izuzetno nas veseli veliki odaziv planinara koji su sudjelovali u ovom posebnom danu našeg društva, te se još jednom zahvaljujemo svima na dolasku, a posebice našim volonterima na angažmanu ovih dana. Nije nam klišej reći, kako bez njih ne bi bilo ničega. Radujemo se budućem druženju na planinama! Pratite naš rad, pridružite nam se, makar bili sami", kazali su.

U nastavku možete pregledati atmosferu s Mostar Outdoora 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close