Novi datum

Odgođeno obaranje svjetskog rekorda u Mostaru

Lifestyle / Flash | 27. 07. 2017. u 21:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je bilo sve dogovoreno za događaj na kojem je trebao biti oboren svjetski rekord u vožnji bicikla na zadnjem točku na 100 metara, zbog nekih okolnosti je obaranje rekorda po drugi put odgođeno.

Ibro Basarić, mladić iz Čapljine je ovaj rekord trebao pokušati oboriti u petak 28.7. na atletskoj stazi u Sjevernom logoru u Mostaru, dok je vrijeme trebao mjeriti izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

Kako je tijekom četvrtka izrečena kazna reprezentaciji BiH zbog nemilih scena na kraju susreta u Zenici s reprezentacijom Grčke, Baždarević je odustao od dolaska u Mostar kako bi se posvetio novonastaloj situaciji.

Cilj Basarića je da ove godine u Mostaru, na atletskoj stazi obori svjetski rekord u vožnji bicikla na zadnjem točku na stotinu metara, a koji trenutno iznosi 12.74 sekunde.

"Taj rekord sam obarao 2013. godine, međutim nije priznat zbog propusta u organizaciji. Validno sam vrijeme napravio, ali staza nije bila zadovoljavajuća. Sad evo, nakon četiri godine ću opet obarati, ali stari rekord je u međuvremenu oboren, te sada iznosi 12.74 sekunde", kazao je Basarić.

Od obaranja rekorda se nije odustalo, tako da će sva ekipa koja je bila dogovorena za petak, doći 16.8. kada je zakazan novi termin pokušaja obaranja svjetskog rekorda na istoj lokaciji.

Basarić je optimističan, te se nada trećoj sreći budući da je ovo drugo odgađanje u kratkom roku. Prvobitno je bilo odgođeno zbog bolesti Basarića.

Sretno!

Kopirati
Drag cursor here to close