Od +15 do -10

Od sunca do snijega - Promjenjivo vrijeme za vikend

Federalni hidrometeorološki zavod na svojim stranicama objavio je trodnevnu prognozu, koja najavljuje česte promjene vremena.
Lifestyle / Flash | 02. 02. 2018. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meteorolozi najavljuju velike oscilacije u temperaturama koje će se od plus 15 spuštati do  minus deset stupnjeva.

"Momentalno iznad Europe traje jedna borba "titana", tako da kažem, zbog toga je vrijeme vrlo, vrlo promjenjivo i dalje. Imamo jedan južni front koji sad momentalno dominira, i jedan sa sjeverozapada hladni, koji donosi nešto hladnije vrijeme. I granica je tu negdje iznad Austrije, tako da će ovih dana kao posljedica toga biti neprestano promjenjivo vrijeme", tvrdi za N1 meteorolog, Željko Majstorović.

Federalni hidrometeorološki zavod na svojim stranicama objavio je trodnevnu prognozu, koja najavljuje česte promjene vremena.

Za subotu,  03. veljače prije podne, najavljeni su snijeg ili susnježica i to u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostatku zemlje kiša.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana očekuje se postupan pad temperature zraka u središnjim i sjeveroistočnim područjima će usloviti prelazak kiše u susnježicu ili snijeg. Prognozirana količina padavina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

U Krajini, središnjim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne lokalno može pasti i do 60 litara po metru kvadratnom.

U Hercegovini se većinom prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno može pasti i do 120 litara kiše.

U subotu u Hercegovini, središnjim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti. Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između 0 i 4°C. U ostatku zemlje temperatura zraka između 8 i 14°C, na jugu i do 16°C.

U nedjelju, 04. veljače u Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Od sredine dana prema večernjim satima u nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini pretežno oblačno sa slabim lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina do kraja dana.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo koje će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 4°C. U Hercegovini temperatura zraka između 4 i 9°C.

U ponedjeljak, se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne, zatim se očekuje naoblačenje od sredine dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

Za utorak su najavljene nove padavine od poslijepodnevnih sati. Ispočetka kiša koja će do kraja dana u Krajini i zapadnim područjima preći u snijeg. Na planinama će padati snijeg.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Kopirati
Drag cursor here to close