Prognoza

Od sredine tjedna prognozirane nove padaline i porast vodostaja

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, sredinom tjedna očekuje se oblačno vrijeme s kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg, obilnije padaline u središnjim i istočnim područjima Bosne.
Lifestyle / Flash | 06. 12. 2021. u 14:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed obilnijih padalina i topljenja snježnog pokrivača povećan je vodostaj na većini hidroloških stanica na vodnom području rijeke Save u FBiH, a na stanici Maglaj dostignuta je razina pri kojoj počinje kontinuirano obavještavanje nadležnih institucija prema Federalnom operativnom planu obrane od poplava.

Trenutno se bilježi stagnacija i blago opadanje vodostaja, što se očekuje i u iduća dva dana.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, sredinom tjedna očekuje se oblačno vrijeme s kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg, obilnije padaline u središnjim i istočnim područjima Bosne. U noći s četvrtka na petak očekuje se snijeg i susnježica i u nizinama.

Na većini hidroloških stanica prognozira se novi porast vodostaja na cijelom vodnom području rijeke

Save u FBiH, i to na gornjem dijelu sliva Une, Sane, Vrbasa, Bosne i Drine.

S obzirom na ispunjenost korita vodom i zasićenosti tla očekuje se dostizanje kota pri kojima počinje kontinuirano obavještavanje, kao i lokalna izlijevanja vode iz korita na navedenim područjima.

Bujični vodotoci na kojima može doći do povećanja vodostaja u tom razdoblju su na području gornjeg toka sliva rijeke Fojnice, te na njenim pritokama: Dragača, Lepenica i Kreševka, priopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Kopirati
Drag cursor here to close