on off

Od sljedeće godine razvod putem interneta

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2016. u 08:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanci koji žele razvod braka više neće morati ići u sud i suočavati se sa partnerom “oči u oči”. Prema prijedlogu izmjena Obiteljskog zakona te zemlje, od 2017. godine razvod će biti moguć putem interneta.

Za rasprave, pregovaranja i sve ostalo što se mora obaviti kada se podnese zahtjev za razvod, od sada će Britanci obavljati putem laptopa ili mobilnog telefona. Parovi koji sporazumno budu željeli razvesti odgovorit će na niz pitanja o njihovom braku putem online formulara.

U njemu će se naći pitanja i o njihovoj imovini i djeci. U budućnosti neće biti ni papira niti će suci morati ići u sud kako bi okončali proces razvoda. Međutim, već su se pojavili protivnici ove ideje koji tvrde da će ovakav način razvoda devalvirati brak.

“Brak je ozbiljan biznis. Razvod zahtjeva vrijeme, razmišljanje i razumijevanje, a ne nepromišljeno brzi način putem online forme. Bilo bi pogrešno regulirati razvod poput postavljanja twetta. To treba učiniti ljudski i osobno“, rekao je Harry Benson iz Fondacije Brak. S druge strane, pristalice i pokretači ovog prijedloga smatraju kako će se na ovaj način uštediti novac i vrijeme. Ipak, oni teži slučajevi morat će biti završeni na tradicionalni način na sudu, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close