Dani darivanja

Od ponedjeljka do petka humanitarna akcija studenata za štićenike izbjegličkog kampa u Tasovčićima

Lifestyle / Flash | 14. 12. 2014. u 06:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga u nizu humanitarnih akcija u okviru ovogodišnjih blagdanskih ''Dana darivanja'' Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru pod nazivom ''Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe'' za štićenike izbjegličkog kampa u Tasovčićima održat će se od ponedjeljka 15. do petka 19. prosinca 2014.godine na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru. 

''Cilj nam  je prikupiti što više novčanih sredstava kako bismo pomogli i uoči božićnih blagdana bar malo uljepšali turobnu svakodnevicu za 57 štićenika izbjegličkog kampa u Tasovčićima koji već više od 20 godina žive u užasnim uvjetima nedostojnim čovjeka 21.stoljeća, bez toploga doma i prepušteni samima sebi... Prikupljenim novčanim sredstvima kupit ćemo im hranu i osnovne životne i higijenske potrepštine, a ljudskim suosjećanjem i spoznajom da nisu sami u svojim nedaćama pomoći im da lakše prebrode predstojeće hladne zimske dane'', poručili su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Velika humanitarna akcija  pod univerzalnim kršćanskim geslom ''Ljubi bližnjega svog  kao samoga sebe'' provest će se na svim fakultetima Sveučilišta u Mostaru u kojima su postavljene kutije za dragovoljne novčane priloge.

''Nadamo se da će se usprkos općoj nezavidnoj socijalnoj situaciji svaki student odreći simbolične 1 KM i time ponovo pokazati veliko ljudsko srce čime ćemo učiniti bar malo sretnijim i toplijim  predstojeće blagdanske dane  stanarima izbjegličkog kampa u Tasovčićima'', navode na kraju priopćenja iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close