Akcija čišćenja

Od mosta do mosta: Mladi očistili nekoliko mostarskih naselja

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2017. u 11:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Info servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar u suradnji sa Unijom studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u gradu na Neretvi je danas po prvi put organizirana akcija čišćenja pod nazivom "Od mosta do mosta", javlja agencija Anadolija.

Čišćenje naselja Donja Mahala, Tekija, Luka i Šehovina jutros su započeli aktivisti, kojima je uz čišćenje cilj motivirati i građane ovih naselja da sudjeluju u ekološkoj akciji.

Jedan od voditelja ekološke sekcije i član Info servisa Mirza Bašić ističe da su uz aktiviste poziv na akciju čišćenja dobila udruženja, škole i džemati koji djeluju na području ovih naselja, s ciljem da se probudi svijest građana o značaju ekologije i čistoće svoga okruženja.

"Ovo je prva akcija čišćenja 'Od mosta do mosta'. Odvijat će se do kraja školske godine, a sljedeća je planirana za područje od Lučkog mosta do Bunura. Cilj je probuditi svijest građana i da se krivice prestanu svaljivati na ostale, nego da svi zasučemo rukave i krenemo u akciju", ističe Bašić.

Mostar je, kako naglašava, kroz povijest bio jedan od najčišćih gradova i da bi mu se vratio taj epitet trebaju svi dati svoj dio, a ne samo komunalna poduzeća. Na tom putu, kako ističe, jedan od najvažnijih segmenata svakako jeste podići svijest mladih ljudi.

"Podjelili smo akciju čišćenja na više lokaliteta kako bi se posvetila svakom naselju veća pažnja i upravo potenciramo da se iz naselja koja čistimo motiviraju i građani", pojasnio je Bašić za agencija Anadolija.

Predsjednik Info servisa za mlade MIZ-a Mostar Džani Pajić je zadovoljan što su se akciji čišćenja pridružili srednjoškolci i studenti.

"Budućim generacijama grad pun smeća neće uopće koristiti. Budimo svjesni da ne čistimo samo sebi, nego svima oko nas i onima koji dolaze poslije nas. Ja se nadam da će mlađe generacije unaprijediti sve uvjete života kako u gradu Mostaru tako i u našoj domovini Bosni i Hercegovini", kazao je Pajić za agencija Anadolija.

Do kraja školske godine bit će organizirano nekoliko akcija čišćenja, te se stoga pozivaju i stanovnici grada da svojim primjerom pridonesu ovoj akciji uklanjanja otpada sa ulica grada. Prikupljeni otpad na deponiju će odložiti uposlenici J.P. 'Komos' i J.P. 'Komunalno'.

Kopirati
Drag cursor here to close