Prognoza i ceste

Očekuje se razvedravanje: Proljetne temperature u BiH

Lifestyle / Flash | 01. 02. 2016. u 07:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Sokolac 3, Bijeljina, Jajce i Zvornik 4, Kupres 5, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sarajevo 6, Banja Luka, Livno, Tuzla i Zenica 7, Drvar, Srebrenica i Čapljina 8, Bugojno i Trebinje 9, Gradačac i Mostar 10, Neum 12 i Bihać 14.

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u središnjim, južnim i zapadnim djelovima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Tijekom dana doći će do postupnog razvedravanja.
Vjetar će biti prijepodne slab do umjeren jugozapadnog smjera, koji će tijekom dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 10 do 17 stupnjeva.

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači upozoravaju za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close