Prognoza vremena

Oblačno vrijeme, bura u Hercegovini

U BiH jutros oblačno, ponegdje u Bosni s kišom
Lifestyle / Flash | 30. 06. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne. 

 Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Ivan-sedlo 14, Sokolac 15, Sarajevo 16, Bugojno, Grude 17, Trebinje 18, Bihać, Livno, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 19, Banja Luka, Bijeljina, Mostar, Prijedor 20, Doboj, Gradačac 21 i Brčko 22. 

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u središnjim i istočnim područjima Bosne bit će kiše. U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjevernih smjerova, a u Hercegovini, veći dio dana, zapadni. U večernjim satima u Hercegovini puhat će umjerena bura. Dnevne temperature od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28 stupnjeva. 

 U Sarajevu se nakon oblačnog i kišovitog jutra očekuje smanjenje oblačnosti i prestanak padalina. U večernjim satima očekuju se pljuskovi. Dnevna temperatura oko 22 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close