Uvertira za Oscara

Objavljene nominacije za Zlatni globus

Lifestyle / Flash | 11. 12. 2015. u 15:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana dodjela nagrada Zlatni globus održat će se u siječnju, a jučer su objavljene nominacije za najbolje od najboljih iz televizijskog i filmskog svijeta.

Nagrada koja se neformalno zove uvertirom u dodjelu "Oscara", objavila je listu potencijalnih dobitnika, s naglaskom na stigmu transseksualnih i homoseksualnih osoba.

Tako je ove godine među favoritima s čak pet nominacija film Todda Haynea, lezbijska romansa "Carol", dok filmovi "Povratnik", "Steve Jobs" i "Oklada stoljeća" imaju po četiri nominacije.

U natjecanju za najbolju dramu našli su se uz "Povratnika" i "Pobješnjelog Maxa: Divlja cesta", "Soba" i "Spotlight", dok će se za najbolju komediju natjecati filmovi "Marsovac", "Joy", "Oklada stoljeća", "Špijuni" i "Kaos u glavi".

Za najbolje dramske glumce natjecat će se Bryan Cranston ("Trumbo"), Leonardo DiCaprio ("Povratnik"), Michael Fassbender ("Steve Jobs"), Eddie Redmayne ("Dankinja") i Will Smith ("Concussion"), dok će se najbolju glumici u drami natjecati Cate Blanchett ("Carol"), Brie Larson ("Soba"), Rooney Mara ("Carol"), Saoirse Ronan ("Brooklyn") i Alicia Vikander ("Dankinja").

U kategoriji najbolje serije u protekloj godini natjecat će se serije "Imperij", "Serijski ubojica", "Mr Robot", "Tuđinka" i naravno, "Igre prijestolja", prenosi Buro247.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close