Izdano upozorenje

Obilne padaline u Hercegovini, moguća bujična plavljenja

Očekivana količina padalina u Hercegovini od 50 do 80, a lokalno na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine i do 120.
Lifestyle / Flash | 14. 05. 2023. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Udari vjetra 

U ostatku dana padaline praćene grmljavinom, uglavnom, u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tijekom noći u većini područja.

Obilnije padaline na sjeveru, sjeverozapadu Hercegovine i u Krajini, što lokalno može uvjetovati i pojavu bujičnih poplava. Poslijepodne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 stupnja Celzija.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padaline u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Očekivana količina padalina u Hercegovini od 50 do 80, lokalno na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine do 120, a u ostatku zemlje, uglavnom, između 20 i 40 litara po kvadratnom metru.

Kiša, kiša i kiša 

Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stupnjeva.

U utorak se prije podne očekuje oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne padaline uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje prestanak padalina i djelomično razvedravanje.

Jutarnja temperatura zraka od deset do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stupnja.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od deset do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close