Skrb o starima

Obilježena prva godina Caritasovog doma i hospicija ''Betanija'' u Čapljini

Lifestyle / Flash | 12. 02. 2014. u 09:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici i osoblje Caritasovog doma s hospicijem ''Betanija'' Čapljina svečano su obilježili katolički blagdan Gospe Lurdske, zaštitnice bolesnika kao i prvi rođendan ustanove u kojoj se skrbi o starijim, iznemoglim i osobama u terminalnoj fazi života.

Caritasov dom u Čapljini posjetila je magistrica Urlike Pribil, voditeljica ''Mreže palijativne skrbi za djecu''.

Magistrica Pribil koja je u Hercegovini u povodu neformalne obuke ''Palijativna njega'' u organizaciji Socijalno-edukativnoga centra, podružnica Mostar, ističe kako je zadovoljna posjetom ovoj ustanovi.

''Vidim sretne osobe, a to je u ovome pristupu najbitnije – čovjek, bez obzira radi li se o djeci ili starijim osobama. Vrlo je bitno da članovi obitelji terminalnih bolesnika imaju priliku provesti dosta vremena u ustanovi s pacijentom. Čujem da se to prakticira i u hospiciju Betanija što je za svaku pohvalu'', naglašava Pribil.

Dio osoblja Caritasovog doma i hospicija ''Betanija'', uz djelatnike iz drugih ustanova iz HNŽ-a koje skrbe o starijim osobama, danas i sutra također sudjeluje na SEC-ovoj obuci koja će im donijeti nova saznanja o programima hospicija, odnosno palijativne njege.

Inače, od otvaranja, 11. veljače prošle godine usluge doma ''Betanija'' zatražene su za 54 korisnika, od čega 15 terminalnih bolesnika.

Kopirati
Drag cursor here to close