Novi pogled

O raku dojke u Mostaru

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2016. u 21:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevni simpozij pod nazivom 'Idemo dalje' započeo je u večernjim satima u Mostaru, a u organizaciji udruge 'Novi pogled.

Prvog dana simpozija održana su predavanja na temu 'Dijagnostika raka dojke - problemi, izazovi i rješenja' (predavač dr.med.spec. radiologije Alen Humačkić), te 'Nove tretmanske opcije u liječenju HER2 karcinoma dojke' (predavač Inga Marijanović dr.med.spec. onkologije i radioterapije).

Predavači su govorili o tome koliko je bitno da radiolog na vrijeme uoči simptome raka dojke, odnosno ustanoviti i dijagnosticirati problem na vrijeme, a govorili su i o načinu liječenja i lijekovima dostupnim u Federaciji i novim tretmanskim opcijama kod liječenja HER2 karcinoma dojke i lijekovima kod metastatskog karcinoma dojke.

Članice 20 organizacija su sudjelovale u večerašnjem predavanju, a drugog dana održat će se workshop radionica na temu 'Pink - listopad, mjesec borbe protiv raka dojke'. Radionica će, kao i večerašnje predavanje, biti održano u hotelu 'Almira' u Starom gradu s početkom od 9 sati.

U simpoziju sudjeluju članice ovih organizacija: 'Renesansa' Sarajevo, 'Iskra' Banja Luka, 'Život' Zenica, Udruženje žena Tuzla, 'Nit života' Visoko, 'Zraka sunca' Kiseljak, 'Narcis' Široki Brijeg, 'Donna' Bugojno, 'Behar' Bihać, 'Biser' Goražde, UOMO Cazin, 'Budućnost' Zavidovići, 'Una' Bihać, 'Ona je svjetlost' Kakanj, 'Rubin' Hadžići, 'Bistrica' Livno, 'Narcis' Gradiška, 'Agata' Istočno Sarajevo, 'Nada' Jajce i 'Novi Pogled' Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close