Led Zeppelin

Novim video uratkom Zeppelini nas vraćaju u šezdesete

Lifestyle / Flash | 17. 09. 2016. u 13:34 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od zasigurno temeljnih grupa rocka, britanski Led Zeppelin, još uvijek nas zna iznenaditi ponekim 'ponovnim okupljanjem' ili izvrsnim video uratkom koji nas vraća u dane kada je stvarana povijest ove glazbe.

Led Zeppelin je oformljen 1968. godine i službeno su bili grupa do 1980. Prodali su 300 milijuna primjeraka svojih albuma, gotovo u pravilu kultnih ostvarenja - čitanki rock'n'rolla.

Iako se grupa službeno razišla 1980. godine, ovi vječiti mladići nikad nisu odustali od svoje misije.

Ovaj put su preradili svoju pjesmu „What Is And What Should Never Be“ iz 1969. godine, dajući joj novi, digitalni zvuk i novi život. Podrazumijeva se da je crno-bijeli video clip uz ovaj song logičan umjetnički odabir.

Ovaj video ekskluzivno je za početak mogla vidjeti samo nekolicina odabranih, a prilikom susreta skupine pozvanih s legendom Zeppelina, Jimmyjem Pageom (72), pjesma je 14. rujna poslana 'gradu i selu'.

Led Zeppelin 1973. ispred svoga privatnog zrakoplova „The Starship“: John Paul Jones, John Bonham, Jimmy Page i Robert Plant (s lijeva na desno)

Ova pjesma nalazi se u kolekciji „The Complete BBC Sessions“, koja je sada ponovno izdana.

Naime, neki njihovi nastupi, zabilježeni od 1969. do 1971., prvi put su put objavljeni 1997. Sada se pojavljuje novo izdanje s osam ranije neobjavljenih snimaka, uključujući i tri pjesme za koje se vjerovalo da su nestale.

Kopirati
Drag cursor here to close