WomEmpower festival

Novi festival u Mostaru: Ženska snaga u umjetnosti i aktivizmu

Mostar od ove jeseni postaje bogatiji za još jedan festival. U vremenu od 19. do 24. rujna na više lokacija u Mostaru održat će se WomEmpower festival.
Lifestyle / Flash | 12. 09. 2018. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YT / Pripreme za nadolazeći festival

Mostar od ove jeseni postaje bogatiji za još jedan festival, ali i za aktivističko iskustvo. U vremenu od 19. do 24. rujna na više lokacija u gradu održat će se WomEmpower festival.

Riječ je o novom festivalu kroz koji će doći do izražaja ženska snaga u umjetnosti i aktivizmu.

WomEmpower festival proizašao je iz Mostar Street Arts festivala, a zamišljen je kao kreativna platforma u kojoj se kroz umjetnost  osnažuju i umrežavaju umjetnice i aktivistice iz BiH, regije i inozemstva.

Svrha pokretanja ove vrste festivala u Mostaru je propitivanje narativa i diskusija o temama koje se tiču žena u BiH i šire, te razmjena znanja i iskustava koja će kroz umjetnost i dijalog biti podijeljena s  publikom.

U kreiranju programa sudjeluje oko 30 žena iz različitih oblasti umjetnosti i sfera aktivizma.  Pored sudionica iz Bosne i Hercegovine, na festivalu gostuju i stvaraju umjetnice iz Berlina, Buenos Airesa, Marseillea i Zagreba.

Video: Novinarski TV prilog o filmu ''Šljiva u novembru'' koji će biti prikazan na festivalu u Mostaru

Publika će za vrijeme trajanja festivala moći posjetiti likovnu koloniju, izložbe, tribine, predavanja, te se zabaviti na jednoj od brojnih zabava koje će se održati u sklopu festivala.

Festival počinje 19. rujna izložbom fotografija na temu Žena u BiH pod nazivom ''Ciklus'', nastavlja 20. rujna predavanjem uz diskusiju umjetnice Smirne Kulenović  pod nazivom ''Bosnian Girl 2''

21. rujna održava se tribina ''O ženama'' na kojoj se predstavljaju sudionice festivala i otvaraju važna pitanja o položaju žena u BiH i regiji.

Video: Prilog televizije CityTV o ovome festivalu

Vrhunac glazbene ponude festivala bit će nastup kantautorice Sare Renar u OKC Abrašević i humanitarni party 22. rujna kojem nastupaju DJ-ice Sabina Dedić (Erocki program) i Mex.

Mlada mostarska umjetnica Medina Dedić u sklopu festivala imat će svoju prvu samostalnu izložbu 23. rujna, a za vrijeme trajanja festivala održavat će se likovna kolonija. Izložba radova s kolonije održat će se krajem mjeseca.

Cijela ideja implementira se ispred Vijeća mladih Grada Mostara u sklopu projekta Women in Action kojeg je podržalo Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close