Veselo

Nova godina u Sarajevu: Bez alkohola i uz masnog Merlina

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2016. u 12:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema Zakonu o javnom okupljanju KS zabranjeno je točenje alkohola i ne dozvoljava se prodaja na Trgu BiH, gdje će biti postavljena bina za doček Nove godine. Tako će oni koji odluče 2017. godinu dočekati u glavnom gradu BiH, a ne žele to učiniti trijezni, morati ''liznuti čašicu'' negdje u zatvorenom prije službenog programa.

Naime, Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, izjavio je za Faktor da se alkohol na Trgu Bosne i Hercegovine neće prodavati, a neće raditi ni tržni centri u blizini, gdje bi se eventualno mogao kupovati alkohol.

''Ne postoje nikakvi drugi razlozi za nedozvoljeno točenje alkohola, a jedini razlog je poštivanje zakona. Ugostiteljski objekti u blizini Trga BiH, u srcu Sarajeva, radit će prema ustaljenom radnom vremenu. S obzirom da smo ovogodišnji suorganizator Sarajevo Holiday Marketa, na toj lokaciji moći će se kupiti sve što je turistima i građanima potrebno. Upravo zbog organizacije Nove godine, Sarajevo Holiday Market je ove godine premješten na lokalitet Marijin-Dvora'', pojasnio je Skaka.

Inače, prema Zakonu o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, sudionicima mirnog okupljanja, kao i osobama koja se kreću prema mjestu održavanja okupljanja, zabranjeno je nositi oružje, predmete pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda i alkoholna pića. U protivnom, očekuje ih novčana kazna od 100 do 300 KM.

S druge strane, procurile su informacije da je SDino Merlin, zvijezda večeri na dočeku Nove godine u Sarajevu, tražio čak 462.150 KM za "pružanje usluga organizacije dočeka Nove 2017. godine". N1 je objavio kako je ponuda stigla na adresu Grada Sarajeva 31. listopada, ali da su u Gradskoj upravi smatrali da ponuda ovog pjevača znatno premašuje osigurana sredstva.

''Pet dana nakon prve, uslijedila je i druga ponuda Magaze, ekskluzivnog zastupnika Dine Merlina, u iznosu od 250.000 KM sa PDV-om i sa novom lokacijom održavanja same manifestacije i to na Trgu BiH'', piše N1.

Merlin će početi pjevati u 23 sata, a iz Gradske uprave Grada Sarajeva naglašavaju kako će biti organiziran četverosatni aktivni program. U ponoć će gradonačelnik Sarajeva i čelnici Grada i Kantona Sarajevo građanima čestitati Novu godinu.

Bina će biti široka 50 metara, bit će postavljeno više od 250 kvadratnih metara led ekrana, kao i ''najveći laser show ikada viđen u Sarajevu''.

Kopirati
Drag cursor here to close