Srbija, Crna Gora, BiH, Hrvatska

Nova godina - tko gdje nastupa?

Nova godina u susjedstvu – tko sve nastupa na trgovima
Lifestyle / Flash | 15. 12. 2022. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubioza kolektiv će razmrdati ''Vječnu vatru'' u novogodišnjoj noći u srcu Sarajeva. U Mostaru će u novu 2023. godinu građane uvesti Željko Bebek, Zabranjeno pušenje nastupat će u Tuzli, dok će za Banjalučane binu dijeliti Goca Tržan, Galija i Legende.

Iz Nove.rs provjerili su i što za tu priliku spremaju gradovi u okruženju, piše N1.

Srbija – Vlatko Stefanovski, Teodora Džehverović, Kerber

U Beogradu na platou ispred Narodne skupštine će 31. prosinca nastupiti DJ Majk Rajd, Zera, Gazda Paja, Nući i Vojaž, a u Novu godinu Beograđane će uz vatromet uvesti Teodora Džehverović. Najavljeni su i Koncert pop-rok legendi na platou ispred Muzeja suvremene umetnosti, na kome će nastupiti Vlatko Stefanovski, Nikola Pejaković, Kanda, Kodža i Nebojša, Kerber, Koncert na zidiću ispred Doma omladine Beograda, serija koncerata mladih muzičara u suradnji s Fondacijom Milana Mladenovića, a za ljubitelje džez i klasične muzike biće organiziran već tradicionalni program ''Otmeno'' u Kolarčevoj zadužbini, kao i drugi programi.

Paralelno, Doček u Novom Sadu će 31. prosinca uveličati britanski trio Kosheen, zatim Stereo MC’s, pa Perpetuum Jazzile, kao i čuveni domaći alternativni bendovi Repetitor, Obojeni program i Monohrom.

Crna Gora – Konstrakta, Gibonni, Čola

Budva je za 31. prosinac bukirala muzičku zvijezdu godine – beogradska umjetnica Ana Đurić Konstrakta, koja je predstavljala Srbiju na Euroviziji, imat će 90-minutni nastup, a ponoć će pasti uz nastup Zlatana Stipišića Gibonnija, koji će Budvane i njihove goste uvesti u 2023. Zagrijavanje 30. decembra spremaju Dubioza kolektiv i Marko Nastić, a i za reprizu, 1. januara, biće „vruće“ – publika će se provoditi uz koncerte pop zvijezde Sare Jo, zatim reperice Senidah i najveće pop zvijezde BiH Dine Merlina. Kotor ide na „siguricu“ s legendom zabavne muzike, Zdravkom Čolićem koji će s pratećim bendom 31. prosinca nastupiti na glavnom trgu. Predgrupa će biti „mladi senzacionalni bokeški sastav Toć“.

Hrvatska – Nipplepeople, Severina, Róisín Murphy

Glavni doček u Zagrebu odvijat će se na Trgu bana Josipa Jelačića uz zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips, tajanstveni dvojac Nipplepeople, kao i niz talenata iz TV emisija – A strana i The Voice. Severina će častiti građane svog rodnog grada posebnim ulaskom u Novu godinu, a potvrđeno je da će uz nju nastupiti i hip hop dijete Splita – popularni Vojko V. U Šibenik se u novogodišnjoj noći vraća fantastična Róisín Murphy koja će scenu dijeliti s Idom Prester i njenim electro-pop sastavom Lollobrigida. Riječane će u Novu godinu uvesti pop rokeri Vatra te Queen Real Tribute Band. U Dubrovniku su za doček zaduženi Ante Gelo s bendom i Petar Grašo, u Osijeku će svirati Crvena jabuka, u Puli Nina Badrić, u Rovinju Toni Cetinski…

Kopirati
Drag cursor here to close