Delta Neretve

Nizom aktivnosti u Čapljini obilježeni Svjetski dan migratornih vrsta ptica

Lifestyle / Flash | 10. 05. 2015. u 14:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski dan migratornih vrsta ptica, ove godine se obilježava u cijelom svijetu 09.-10. svibnja.

Ekološke udruge za zaštitu ptica i prirode EU„Lijepa naša“ Čapljina, Udruga„ Čaplja“Čapljina, Udruga „Dobra“ Metković u suradnji sa OD „Naše ptice“ ovih dana kordiniraju nizom aktivnosti, te organiziraju niz edukativnih predavanja, terenske pokazne vježbe za učenike i članove nevladinih organizacija sa područja regije.

Cilj radionica je upoznavanja ciljnih skupina sa migracijom ptica, načinu i metodama prepoznavanja, promatranja, zaštiti i očuvanju istih na području delte Neretve.

Obilježavajući radno ovaj datum, udruge sa područja delte Neretve nastoje skrenuti pozornost javnosti na sve prisutnije opasnosti s kojim se ptice susreću na svom migratornom putu, počevši od gubitka staništa, uznemiravanja, krivolova pa do izgradnje objekta na mjestima koji se nalaze na njihovom migratornom putu.

Održane radionice i eduaktivna predavanja na području BiH, dio su zajedničkog projekta kojeg financira MAVA Fondacija, kao i međunarodnog programa Spring Alive kojeg provodi BirdLife International i financira Mitsubishi fondacija.

Svjetski dan migratornih ptica obilježava se od 2006. godine nizom kampanja kojima je cilj zaštita ptica i njihovih staništa značajnih za migraciju od kojih je delta Neretva jadan od važnijih ornitoloških točaka na migracijskom koridoru Adriatic fly way.

Kopirati
Drag cursor here to close