Zanimljivi i kreativni

Nikad posjećeniji maskenbal u Tomislavgradu

Afrički plesači, Praljudi, Abeceda, Oblaci, Čovjek u kutiji, Muha, Suncokreti, Duvanjski svatovi, Pingvini, Pužući, Cvjetići, Časne sestre, Policajci, Perilice rublja, Države…, samo je dio onih koji su zakrabuljeni stigli na Trg gange.
Lifestyle / Flash | 21. 02. 2023. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Tomislavcity  / Nikad posjećeniji maskenbal u Tomislavgradu

Nikad posjećeniji maskenbal, toliko zanimljivih i kreativnih kostima, veliki odaziv i prekrasno vrijeme, ukratko bi se mogao oslikati današnji karnevalski događaj u Tomislavgradu.

Afrički plesači, Praljudi, Abeceda, Oblaci, Čovjek u kutiji, Muha, Suncokreti, Duvanjski svatovi, Pingvini, Pužući, Cvjetići, Časne sestre, Policajci, Perilice rublja, Države…, samo je dio onih koji su zakrabuljeni stigli na Trg gange i hajdučke družine gdje je u organizaciji Kulturno-informativnoga centa i naših osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad upriličen maskenbal.

Video: Tomislavgrad: Maskenbal 2023.

Uz predstavljanje skupnih maski na pozornici su bili i Animatori pa su se kostimirani likovi na Trgu mogli i lijepo rasplesati. Tu su bile i različite kreativne igre u kojima su djeca mogla sudjelovati, a nisu izostale ni pokladne krafne kao ni drugi slatkiši koje su osigurali sponzori, prenosi Tomislavcity.

Stručnim žiriju nije bilo nimalo lako, potvrdio nam je predsjednik žirija Ante Braovac naglasivši da su i ove godine posebno bili cijenjeni i prepoznati oni kostimi i maske koje su ručno izrađeni. Stoga je skupina „Praljudi“ zasjela na tron među skupnim maskama. Drugo mjesto u toj skupini osvojili je skupina Vileda džogeri, a treće mjesto Oblaci.

Najboljom pojedinačnom maskom proglašen je Čovjek u kutiji, drugo mjesto izborio je Rimski vojnik, dok je treća najbolja pojedinačna maska bila Muha.

Da bi i u vrijeme pete vlasti događaj prošao bez pobune a maske – putnice stigle na vrijeme na autobusni kolodvor, pobrinuli su se duvanjski policajci.

Krnju Tomislavgrad ove godine nije imenovao niti spaljivao.

Kopirati
Drag cursor here to close