Šušnjevi kraj Kiseljaka

Nevjerojatan Oktoberfest u srcu BiH: Gromiljačani proslavili u stilu!

Odjeveni u tradicionalnu nošnju, s posebnom pažnjom su ukrasili prostor, a najveće iznenađenje večeri bili su tamburaši Zlatne žice čije su melodije zabavljale okupljene do kasnih noćnih sati.
Lifestyle / Flash | 08. 10. 2023. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U malom selu Šušnjevi kraj Kiseljaka, mještani Gromiljaka su u subotu, 7. listopada organizirali nevjerojatan Oktoberfest koji će se dugo pamtiti. Ovo nije bio samo običan događaj - bio je to pravi bavarski spektakl koji je pokazao kako ne trebate ići u Njemačku kako biste doživjeli čarobnost Oktoberfesta.

Proslava Oktoberfesta u Kiseljaku započela je ručkom kojeg je blagoslovio župnik vlč. Marko Mikić, župnik župe Imena Marijina u Gromiljaku, nakon čega je nastavljena fešta u kojoj je veselo društvo odlučilo proslaviti jesen na jedinstven način uživajući u pivu, plesu, glazbi i naravno, ukusnoj hrani.

Odjeveni u tradicionalnu nošnju, s posebnom pažnjom su ukrasili prostor, a najveće iznenađenje večeri bili su tamburaši Zlatne žice čije su melodije zabavljale okupljene do kasnih noćnih sati.

''Ovo je naša prva godina organiziranja Oktoberfesta, i iskreno, nismo očekivali da će to izgledati ovako dobro'',  izjavila je Slavica, jedna od organizatorica događaja. '

'Odlučili smo donijeti komadić Bavarske u naše mjesto, a rezultat je bio nevjerojatan. Ljudi su se stvarno opustili, uživali u dobrom društvu, što je zapravo i najvažnije'', kazala je Slavica.

Oktoberfest u Šušnjevima nije bio samo običan festival hrane i pića. Bio je to trenutak zajedništva i veselja, trenutak kada su se mještani Gromiljaka okupili kako bi proslavili prijateljstvo, život i jesen.

''Ovaj događaj je dokaz da nam nije potrebno putovati daleko kako bismo doživjeli nešto Posebno'' rekao je Josip, također organizator događaja. ''Ovdje smo stvorili vlastitu čaroliju i imamo predivan Oktoberfest kakav bi svatko poželio doživjeti.''

Oktoberfest u Šušnjevima svakako je inspiracija svima nama da se okupimo, proslavimo zajedništvo i stvorimo nezaboravne trenutke. Možda ćete iduće godine razmisliti o organiziranju vlastitog Oktoberfesta u svom selu ili zajednici. Jer, kao što su pokazali mještani Gromiljaka, nije potrebno ići daleko kako bismo uživali u čarima ove tradicionalne njemačke fešte.

Kopirati
Drag cursor here to close